Οι καλύτερες παραλίες στα Σύβοτα

Σε αυτό το άρθρο θα ανακαλύψουμε μερικές από τις καλύτερες παραλίες στα Σύβοτα, έναν τόπο εξαιρετικής ομορφιάς. Τα Σύβοτα κερδίζουν δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, χάρη στις βελτιωμένες οδικές συνδέσεις που τα καθιστούν εύκολα προσβάσιμα για όλους. Οι παραλίες στα Σύβοτα μοιάζουν με τα εκπληκτικά τοπία της Καραϊβικής, όπου το καταπράσινο περιβάλλον συναντά το καταγάλανο πέλαγος. Με την περίπλοκη ακτογραμμή και τα τρία κοντινά νησιά, τα Σύβοτα προσφέρουν μια παραδεισένια θέα.

Οι μικροί όρμοι που σχηματίζονται από αυτά τα νησιά δημιουργούν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες, που καλύπτουν όλα τα γούστα. Παρά το σχετικά μικρό μέγεθός τους, οι παραλίες των Συβότων είναι υπέροχες και σίγουρα διαφορετικές. Είτε αναζητάτε ηρεμία είτε διασκέδαση, η ακτογραμμή των Συβότων έχει κάτι ξεχωριστό για όλους.

Παραλία Μέγα Άμμος στα Σύβοτα

Η Μέγα Άμμος, μια από τις καλύτερες παραλίες στα Σύβοτα, είναι γνωστή και ως Μεγάλη Άμμος. Είναι μια μοναδική παραλία με μικρά βότσαλα και γαλήνια γαλαζοπράσινα νερά. Κερδίζοντας το όνομά της λόγω του μεγάλου μεγέθους της, η Μέγα Άμμος είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη παραλία στα Σύβοτα. Στο δρόμο σας από το χωριό Πέρδικα προς τα Σύβοτα, βρίσκεται λίγο μετά την παραλία Μικρή Άμμος. Η παραλία προσελκύει νέους, καθώς και οικογένειες με παιδιά ολόκληρη τη θερινή περίοδο, ενώ η ανάπτυξη των υποδομών της παραλίας είναι εμφανής τα τελευταία χρόνια. Έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και υπάρχουν πλέον άρτια εξοπλισμένοι χώροι, που καλύπτουν τις ανάγκες των επισκεπτών με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτές οι επιχειρήσεις προσφέρουν ένα τέλειο μείγμα γαστρονομικών γεύσεων με τα εστιατόρια, τα beach bar, τις ελληνικές παραδοσιακές ταβέρνες και τα ροφήματα. Επιπλέον, η παραλία προσφέρει πολλές ανέσεις όπως ομπρέλες με ξαπλώστρες. Κατά καιρούς, τα υπόγεια ρεύματα φέρνουν κρύα νερά που τα νιώθεις στα πόδια σου! Αυτές οι αλλαγές θερμοκρασίας αυξάνουν την ελκυστικότητα της παραλίας τις ζεστές μέρες.

Πιστοποίηση Γαλάζιας Σημαίας

Η Μέγα Άμμος είναι μια από τις κορυφαίες παραλίες στα Σύβοτα, γι’ αυτό και έχει βραβευτεί πολλές φορές με τη γαλάζια σημαία. Το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) δίνει την πιστοποίηση Γαλάζιας Σημαίας, μόνο σε παραλίες που ευθυγραμμίζονται πλήρως με τα αυστηρά σημεία αναφοράς τους. Η FEE λειτουργεί ως μη κερδοσκοπική και μη κυβερνητική οντότητα. Ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ 65 οργανισμών που εκτείνονται σε 77 κράτη μέλη.

Τα πολύπλευρα κριτήρια που οριοθετούνται από τη Γαλάζια Σημαία της FEE περιλαμβάνουν: την ποιότητα, την ασφάλεια, την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενημέρωση, και την παροχή υπηρεσιών και αξιολόγησης ολιστικής περιβαλλοντικής διαχείρισης. Ετησίως, πιστοποιητικά, που φέρουν την ονομασία των βραβείων, απονέμονται σε παραλίες εντός του εκτεταμένου δικτύου χωρών-μελών της FEE. Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι επιτακτική ανάγκη να υπογραμμιστεί ότι τα αυστηρά πρότυπα ποιότητας του νερού ενσωματώνονται στην Οδηγία Πλαίσιο της ΕΚ για τα ύδατα. Αυτό είναι μια απόδειξη της συνολικής ενσωμάτωσης των περιβαλλοντικών προτύπων σε ευρύτερα νομοθετικά πλαίσια. Αυτή η αρμονική ενοποίηση διασφαλίζει ότι η επιδίωξη της περιβαλλοντικής αριστείας είναι συνυφασμένη με τις ρυθμιστικές προσπάθειες. Έτσι ενισχύει μια ολιστική προσέγγιση για τη διαφύλαξη των φυσικών μας πόρων.

Παραλία Μικρή Άμμος στα Σύβοτα

Η Μικρή Άμμος είναι επίσης μια από τις πιο εκπληκτικές παραλίες στα Σύβοτα και ένα μικρό καταφύγιο με καθαρά, φιλόξενα νερά. Αυτή η παραλία διαθέτει ένα μείγμα από λεία βότσαλα και απαλή άμμο και βρίσκεται λίγο μετά την παραλία Μεγάλη Άμμος. Αυτό που ξεχωρίζει στο σημείο, είναι οι καλά οργανωμένες παροχές, που παρέχουν όλα τα απαραίτητα για μια τέλεια μέρα δίπλα στην ακτή. Η παραλία έχει πολλές επιλογές για φαγητό, ποτό, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Συνδυάζει αυτές τις ανέσεις με νόστιμα ποτά και αρμονικές μελωδίες από το beach bar.

Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν κάνει τη Μικρή Άμμο ένα σημείο συνάντησης για το νεανικό κοινό. Στην παραλία υπάρχει χώρος για να απολαύσετε τον καφέ, τα δροσερά ποτά και τα κοκτέιλ σας. Η ζωντανή ενέργεια της Μικρής Άμμου αναδεικνύεται συχνά μέσα από πάρτι με ζωντανή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρ’ όλα αυτά, η ατμόσφαιρα μπορεί να καλύψει διάφορα γούστα, διασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης θα βρει ικανοποίηση. Η εξερεύνηση της παραλίας Μικρή Άμμος όχι μόνο σας προσφέρει μία εκπληκτική θέα, αλλά σας επιτρέπει επίσης να συνδεθείτε με τη θάλασσα. Ανάμεσα στον απαλό ρυθμό των κυμάτων και στην ζεστή άμμο, θα βρείτε ένα ήρεμο καταφύγιο που σας προσκαλεί να χαλαρώσετε, να αδράξετε τη στιγμή και να δημιουργήσετε αγαπημένες αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή.

Παραλία Μπέλλα Βράκα, Σύβοτα

Όταν συζητάμε για τις τρεις κορυφαίες παραλίες στα Σύβοτα, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε τη Μπέλλα Βράκα ! Αυτή η παραλία είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς η ηπειρωτική Ελλάδα μπορεί συχνά να θυμίζει ένα εξωτικό μέρος. Με τις ροζ αμμώδεις ακτές και τα γαλαζοπράσινα νερά, έχει τη δύναμη να αιχμαλωτίσει την καρδιά σας αμέσως. Εξερευνώντας την προέλευση του ονόματός, διαπιστώνουμε ότι το “Bella” προέρχεται από την ιταλική λέξη “όμορφη”. Η “Βράκα”, από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχει συνδέσεις με το σχετικό ρούχο που χρειαζόταν να τραβήξει επάνω κάποιος για να περπατήσει ως την παραλία. Μια άλλη εξήγηση είναι ότι θα μπορούσε να προέρχεται από το κροατικό «Vraca», που σημαίνει επιστροφή. Και είναι πιθανό το όνομα σηματοδοτεί μια επιστροφή στην ομορφιά, καθώς πολλές λέξεις από την Ίστρια και τη Δαλματία στην Ιταλία υιοθετήθηκαν, ακολουθώντας το μονοπάτι της βενετικής επιρροής.

Η Μπέλλα Βράκα είναι ένας επίγειος παράδεισος, που αξίζει να τον επισκεφτείτε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας. Αυτή η παραλία συνδέει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο. Για να φτάσετε στην παραλία, περπατάτε κυριολεκτικά μέσα από τη θάλασσα, ξεκινώντας από τα Σύβοτα και φτάνοντας στο απέναντι νησάκι όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε κάποια πράγματα μαζί σας, όμως μην το παρακάνετε γιατί θα χρειαστεί να μεταφέρετε και πίσω.

Η θέση της Μπέλα Βράκα ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες στα Σύβοτα δεν είναι τυχαία. Οι ντόπιοι προτείνουν πολύ συχά στους επισκέπτες να επισκεφτούν την παραλία. Και η πραγματικότητα είναι ότι δεν απογοητεύονται ποτέ. Ενώ οι ανέσεις της παραλίας μπορεί να μην συναγωνίζονται αυτές των οργανωμένων παραλιών, πραγματικά ποιος νοιάζεται για ακριβές ξαπλώστρες και ομπρέλες όταν βρίσκεται μέσα σε αυό το φυσικό τοπίο;

Τελικά, οι επισκέπτες φαίνεται να ασπάζονται μια πιο φυσική προσέγγιση για τις διακοπές τους, αναζητώντας στιγμές ηρεμίας μακριά από beach bar που μπορούν να διαταράξουν τη χαλάρωση τους. Για όσους αποφασίσουν να επισκεφτούν το μέρος είναι καλό να φέρουν ψάθες, αφού η φυσική σκιά που προσφέρουν τα δέντρα θα τους προσφέρει μια αναζωογονητική ανάπαυλα από τον ήλιο. Είτε απολαμβάνετε διακοπές στην Πάργα είτε στα Σύβοτα, μια επίσκεψη στη Μπέλα Βράκα είναι μια εμπειρία που σίγουρα πρέπει να έχει μια θέση στο πρόγραμμά σας.